Obilježen Svjetski dan srca – Volonterska akcija koristi srce za svoju zajednicu

Povodom Svjetskog dana srca koji se održava na današnji dan, ovaj tjedan smo proveli volontersku akciju “Koristi srce za svoju zajednicu”.

Akcija se sastojala od niza volonterskih aktivnosti koje su kroz tjedan provodili naši stalni i novi volonteri. U aktivnostima su sudjelovali i naši višegodišnji suradnici – gospođa Gabrijela Džakula, mr.pharm. koja je održala predavanje o održavanju zdravlja srca i mjerila krvni tlak našim korisnicima, te Crveni križ Đakovo čiji je volonter Gabrijel Zeko vodio edukativnu radionicu pružanja prve pomoći.

Posljednji dan akcije volonteri su korisnicima podijelili srca koja su izrađivali prethodnih dana. Papirnata srca s pozitivnim porukama korisnici su ponijeli doma, dok su obojana drvena srca stavljali na tzv. “Drvo lijepih želja”. Posljednja aktivnost bila je radionica biblioterapije “Smijeh je lijek” u sklopu koje smo pročitali nekoliko šaljivih narodnih priča koje su nasmijale sve prisutne.

Zahvaljujemo svim suradnicima, a osobitno volonterima na trudu kojeg su uložili da ovaj tjedan našim korisnicima učine posebnim!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *