UP.02.1.1.13.0142

Naziv projekta: “Zaželi – dobro svima”

Opis projekta: Projekt “Zaželi – dobro svima” ostvaruje se u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, u sklopu ESF Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”. Vrijednost projekta je 928.630,00 kn i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đakovo.

Glavni cilj: smanjenje nezaposlenosti na području grada Đakova te osnaživanje radnog potencijala teže zapošljivih žena koje imaju najviše srednjoškolsku razinu obrazovanja i prijavljene su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Udruga za psiho – socijalne potrebe „Amadea“ zapošljava 10 žena koje će tijekom 12 mjeseci brinuti o više od 70 krajnjih korisnika. Pomoć korisnicima pružiti će raznim djelatnostima kao što su održavanje čistoće stambenog prostora, pomoć u nabavi namirnica i pripravljanju obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u nabavljanju lijekova i pratnja pri posjeti liječniku. Na višoj razini svojim korisnicima pružiti će i duševnu te psihološku potporu kroz druženje i razgovor. To će znatno unaprijediti kvalitetu života i smanjiti socijalnu isključenost starijih i nemoćnih osoba, kao i spriječiti njihovu preranu institucionalizaciju. Korisnicima su za svaki mjesec osigurani kućanski paketi s higijenskim potrepštinama.

U sklopu projekta zaposlenicama je omogućen i program osposobljavanja ili dodatnog obrazovanja, što će uvelike poboljšati i unaprijediti njihov položaj na tržištu rada, te ih motivirati i dati im samopouzdanje u daljnjim izazovima na poslovnom planu.