Projekt je usmjeren unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici a sufinancira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. Dnevni boravak za starije i osamljene osobe obuhvaća svakodnevne aktivnosti prilagođene osobama treće životne dobi kako bi pružio dostojanstvenije starenje, omogućio duži boravak u vlastitom domu i rasteretio državne institucije za starije osobe. Program se provodi od ponedjeljka do petka od 08 -16h uz sljedeće aktivnosti: prijevoz slabije pokretnih osoba, druženje i razgovor, boravak u ugodnoj domaćoj atmosferi uz TV, dnevni tisak, društvene igre, molitvu i pjesmu, boravak i šetnju u prirodi, rad u eko vrtu, organizirane domaćinske, edukativne, sportske, radno – okupacijske radionice i širok raspon drugih aktivnosti koje su prilagođene sposobnostima i mogućnostima korisnika.

U suradnji sa Centrom za socijalnu skrb pruža se pomoć u kući za  30-tak starijih i nemoćnih osoba kroz slijedeće aktivnosti: razgovor i druženje u cilju prevladavanja usamljenosti i socijalne izoliranosti, pomoć u održavanju osobne higijene i čistoće prostora, organizacija prehrane (dostava namirnica ili obroka u kuću iz Crvenog križa i dr.), usluge posredovanja između starije osobe i institucija, pomoć u obavljanju kućanskih poslova.

 

STALNE AKTIVNOSTI

GLAZBENI ČETVRTAK

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u održavanju „Glazbenog četvrtka“ (pjevače, svirače, plesače – mlade i starije) da nam se pridruže svakoga četvrtka od 13,00 do 15,00 sati u Centru Amadea, Frankopanska 5 C u Đakovu. Volonteri osobito dobrodošli!

Podijeljena sreća dvostruko je veća!

 

KREATIVNE RADIONICE

Maštoviti ste i uvijek imate kreativne i domišljate zamisli? Javite nam se sa svojim idejama i družite se s nama! Osobito volimo likovne radionice, izradu cvijeća od krep papira i prirodnih materijala, te ručni rad.

EDUKATIVNI PROGRAM

U centru Amadea redovito imamo gostujuće predavače iz različitih stručnih područja koji provode edukacije za naše korisnike, djelatnike, članove i volontere. Imate li temu usko vezanu uz rad sa starijim i nemoćnim osobama? Izložite nam svoje znanje i budite dio rasprave o problemima i izazovima marginaliziranih skupina.

 

SPORT

U sklopu projekta “Zdravlje biram i treniram”  svakog ponedjeljka i četvrtka od 8:30 provodimo sportske radionice za osobe treće životne dobi. Tjelovježbu s elementima pilatesa vodi kineziolog. Svi ste dobrodošli!

Povezane vijesti