Jednogodišnji projekt 2016. – 2017. koji sufinancira Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike RH, uključuje dvije djelatnice za pomoć u kući, a obuhvaćeno je 30 korisnika.

  1. Opći cilj projekta: Povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih osoba starije životne dobi u Osječko – baranjskoj županiji –  pomoć u kući i nabavka „sos narukvice“ .- Udruga Amadea kroz uslugu pomoć u kući i nabavku  SOS narukvica  prevenira socijalnu isključenost osoba treće životne dobi.
  2. Specifični cilj:
    1. Starijim i osamljenim osobama kroz zaposlenike Udruge Amadea  pružit će se intenzivna  usluga pomoći u kući ( druženje i razgovor , nabavka lijekova, održavanje higijene, pratnja liječniku, nabavka namirnica, pratnja do ureda ili plaćanje računa … );
    2. Nabavka SOS narukvica kroz koje će se zbrinuti stariji i osamljeni korisnici u kriznim i po život opasnim situacijama (nezgodni pad, nemogućnost poziva u pomoć klasičnim putem). Zbog starosti i nedovoljnog znanja o napretku telekomunikacija u određenim situacijama je  bitna brzina u pružanju prve pomoći što bi se kroz SOS narukvicu bolje ostvarilo. Korisnici bi bili sigurniji da će biti zbrinuti na vrijeme.
    3. Jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u  području pružanja usluga za osobe starije životne dobi