Novosti

ZAVRŠEN PROJEKT “ZAŽELI-DOBRO SVIMA ll”

Udruga Amadea završila je s provedbom projekta “Zaželi-dobro svima ll”. U sklopu projekta zaposleno je 15 žena pripadnica ciljane skupine koje su tijekom šest mjeseci pružile pomoć i podršku za 124 korisnika. Zahvaljujemo djelatnicama koje su svojim predanim radom pružile pomoć i podršku korisnicima, ali zahvaljujemo i korisnicima te članovima njihovih obitelji na ukazanom povjerenju. Nadamo se da ćemo što prije imati priliku nastaviti s radom.

 

 


Posjet korisnicima u Budrovcima

Danas smo posjetili korisnike u Budrovcima koje obilazi i pomaže naša Željka.

Gotovo smo na polovici provedbe projekta i korisnicima ali i djelatnicama vrijeme jako brzo prolazi. Svi skupa se nadamo da ćemo se što prije ponovno družiti i međusobno si pomagati. Do tada će naši budrovčani biti i dalje u više nego dobrim i vrijednim rukama. “Ne damo našu Željku”, kažu oni. “Kad mi ona dođe na vrata odmah mi je dan ljepši”.

 

Pokloni za korisnike povodom Uskrsa

Za naše korisnike smo ususret Uskrsu organizirali akciju pečenja kolača.

Djelatnice su ispekle svima omiljene domače kolačiće. Tu su se našle oblatne, šape s orasima i medom, mađarica, čupavci, vanilin keksići i još mnogo njih koje su korisnici prije i sami pripremali svojima najmilijima. Njih smo potom pakirali u kutije ukrašene raznobojnim vrpcama i malenim ručno rađenim čestitkama.

Bila je to tek malena ali mnogoznačajna gesta kojom smo nastojali oraspoložiti sve naše korisnike, osobito one kojima je obitelj daleko ili su sami, bolesni i osamljeni.
Više fotografija pogledajte u našoj galeriji.

 

 

Obilazak korisnika u Selcima Đakovačkim

Gospođa Elizabeta brine o korisnicima iz Selaca Đakovačkih, a danas smo ih obišli i mi.

Posjete korisnicima daju nam priliku da pobliže upoznamo korisnike, a i oni nas. Osobito nas raduje kada znamo da se odlično slažu s djelatnicom koja im pruža podršku i da im je projekt unio pozitivne promjene u njihovu svakodnevicu, te da se osjećaju manje isključeno iz društva. Kod provedbe projekta Zaželi opetovano svjedočimo kako korisnicima najviše vrijedi ljudski kontakt kojeg ostvare s djelatnicama, redoviti razgovori i druženja. Naravno, potrebna im je i pomoć u kućanstvu, osobito onima koji stanuju sami, međutim po završetku posla kažu da ipak najviše vole sjesti i uz kavu popričati, a vrijeme im jako brzo prođe pa im ostaje da se raduju i iščekuju novi dan kada će im Elizabeta ponovno doći na vrata njihova doma.

 

 

Održana uvodna konferencija

Udruga Amadea danas je održala uvodnu konferenciju za projekt Zaželi – dobro svima II.

Zahvaljujemo našim partnerima, suradnicima, prijateljima i svima koji nas podupiru kako bi uspješno proveli projekt i pomogli što većem broju korisnika, te omogućili teže zapošljivim skupinama da ojačaju svoj položaj na tržištu rada.

 

Potpisani ugovori o radu

 15 djelatnica projekta Zaželi – dobro svima II danas je potpisalo ugovore o radu.

Tijekom 6 mjeseci pružati će pomoć u kući za minimalno 90 korisnika, te time pridonijeti smanjenju socijalne isključenosti starijih osoba u lokalnoj zajednici i ojačati svoj položaj na tržištu rada. Čestitamo!

Djelatnice projekta Zaželi-dobro svima II

   

GALERIJA

Sadržaj web podstranice isključiva je odgovornost Udruge za psiho-socijalne potrebe “Amadea”