Dan starijih u Đakovu

Župa Svih Svetih zajedno s Centrom “Amadea” Sestara sv. Križa u Đakovu upriličili su obilježavanje Dana starijih osoba u petak, 6. listopada o.g. u dopodnevnim satima na vanjskoj terasi spomenutoga Centra.

Duhovni program je započeo prigodom za sakrament pomirenja, te molitvom krunice. Središte je bilo misno slavlje u čast Srcu Isusovom, koje je predvodio domaći župnik Ivan Lenić, dok je umirovljeni svećenik Stjepan Sokolović sve vrijeme bio na raspolaganju za ispovijed. U prigodnoj homiliji župnik Lenić je, na temelju naviještenih dnevnih biblijskih čitanja, potaknuo promišljanje o našem posluhu Bogu i njegovim zapovijedima, te posluhu koji promatramo i učimo od Isusa Krista. Ohrabrio je prisutne starije vjernike za jačanje povezanosti s Kristom, napose u sakramentima i redovitoj molitvi, tako i onoj u kojoj će povjeravati svoje bližnje i sada im na novi a dragocjen način služiti. Pod misom su prethodno pripravljeni stariji i bolesni pristupili sakramentu bolesničkoga pomazanja.

Pjevanje je animirala s. Jelena Kovačević s domaćim pjevačicama, a za cjelokupno okupljanje i druženje koje je uslijedilo nakon mise brigu su vodile s. Natalija Fadiga i s. Franciska Molnar s vrijednim suradnicima i volonterima u Centru “Amadea”.

Bilo je ovo lijepo zajedništvo starijih vjernika, koje je obnovilo radost u njihovim srcima i životima. Kao mali spomen svi su stariji i bolesni dobili preklopnicu s molitvama Srcu Isusovu s poticajem duhovnoga zajedništva svakoga prvoga petka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *