Naše kreativne radionice – Poziv

Jedna od omiljenih aktivnosti u našem Dnevnom boravku za starije i osamljene su kreativne radionice.

Naši korisnici zajednički, uz razgovor i druženje izrađuju unikatne radove koji mogu biti poklon za bližnje ali i prilika da se novo znanje prenese na druge.

Radionice su također prilika da se korisnici međusobno bolje upoznaju i kvalitetno provedu vrijeme u osmišljavanju i izradi rukotvorina. Za svakoga od korisnika pronađe se zadatak koji mu odgovara – netko na primjer smatra da nije osobito maštovit  ili se ne usudi odmah nešto izraditi, ali može pomoći u pripremi materijala za izradu. Na taj način svi su uključeni u zadatke.

Vrijeme brzo prolazi u dobrom društvu, a ukoliko se kvalitetno iskoristi na ovaj način ima mnogo prednosti za starije. Pozitivno utječe na samopouzdanje i otkrivanje možda do sada skrivenih talenata i interesa, pobuđuje nove hobije, ali prije svega je zabavno provesti dan u živahnom okruženju.

Osobito su omiljene radionice u vrijeme blagdana i posebnih dana u godini kao što je Valentinovo. Materijali koje koristimo u kreativnim radionicama su većinom prirodni i s naglaskom na očuvanje okoliša. Koriste se slama, suho cvijeće, stari papir, ostaci raznih materijala za koje se uvijek nađe namjena i mogu se do kraja iskoristiti te prenamijeniti u nešto korisno i lijepo. Najpopularnije rukotvorine su buketići cvijeća kao i prekrasni pojedinačno izrađeni cvjetovi od krep papira, zatim ogrlice od starog papira koji se mota na tanke štapiće i naniže na vrpcu ili gumu i svojim izgledom podsjeća na školjkice. Povodom Uskrsa smo izrađivali pisanice i zečiće a za Božić anđele od krep papira i ostataka tkanine.

Ukoliko želite provesti vrijeme u kreativnom i radosnom okruženju s nama pridružite nam se ponedjeljkom, srijedom i petkom u Centru Amadea. Veselimo se Vašem dolasku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *