Nadbiskup dr. Đuro Hranić u posjeti Udruzi Amadea

U petak, 4.12.2020., na spomendan sv. Barbare,  nadbiskup dr. Đuro Hranić u koncelebraciji s tajnikom vlč. Domagojem Lackovićem, slavio je svetu misu zahvalnicu u Udruzi za psihosocijalne potrebe „Amadea“ u Đakovu, s manjim brojem korisnika.

U homiliji je naglasio kako se nalazimo u Došašću, pripremi na Isusov dolazak. Na tom putu slijedimo primjere svetaca koji su svoj život proveli nesebično i bezuvjetno brinući i pomažući potrebite. Tom prigodom prisjetili smo se života i djelovanjaMajke Amadeje Pavlović, bivše poglavarice samostana čije ime nosi ova udruga, i čija je 50. obljetnica smrti nedavno obilježena. Iako je živjela u teškom vremenu 2. svjetskog rata, žrtvujući svoj život za druge, ona je uzor  hrabrosti, nesebičnosti i milosrdnom djelovanjui nama  danas.

Nadbiskup Hranić zahvalio je Milosrdnim sestrama sv. Križa, što su prepoznale i odgovorile na potrebe bližnjega, a ponaosob s. Nataliji, voditeljici ove humanitarne udrugei Dnevnog boravka za starije i osamljene osobe.

Ovim misnim slavljem tako je ujedno i zaokružena proslava 10. obljetnice  djelovanjaUdruge Amadea koju je Nadbiskup blagoslovio 3. 10. 2010. godine kada je i započela s radom u skrbi za starije, bolesne i nemoćne.

Teodor Horvat