Podrška dostojanstvenom starenju

Udruga Amadea je u sklopu nadolazećih božićnih blagdana u svoj projekt “Podrška dostojanstvenom starenju” uključila Vježbeničke tvrtke Ekonomske škole „Braća Radić“ Đakovo.

Vježbeničke tvrtke su zamišljene tako da ih osnivaju i organiziraju učenici koji ih vode i rade za njih. One su fiktivne, ali su idealna prilika za učenje vještina nužnih za budući rad i poslovne procese u koje će biti uključeni u radu u svojoj struci. Tvrtke obavljaju razne djelatnosti i prema njima se organiziraju u grupe za radionice.

Radionice u sklopu projekta „Podrška dostojanstvenom starenju“ su ostvarene kroz četiri faze aktivnosti za učenike koje smo nazvali IZRADI – POKLONI – RAZVESELI.

Na prvim radionicama smo tehnikom decoupage ukrašavali čaše božićnim motivima. Učenici su zatim ispekli božićne keksiće koje su zapakirali u dekorativne čaše ukrašene vrpcama i srcima s natpisom „Sretan Božić“. Osim toga učenici su provodili i vrijeme s korisnicima Dnevnog boravka s kojima su igrali društvene igre, razgovarali i kartali se.

Pokloni su korisnicima Pomoći u kući, u Dnevnom boravku Udruge Amadea te starim i nemoćnim osobama iz Obiteljskog doma Duvnjak u Đakovu.

Drago nam je da uvijek iznova imamo prilike ostvarivati suradnje, osobito kad se radi o mladim ljudima koji razvijaju svoja znanja i vještine, i spremni su izdvojiti svoje vrijeme da bi obradovali stare i nemoćne.

Osobito zahvaljujemo profesoricama Jelici Paradžik – Lazarević, Vesni Šimić i Spomenki Crnoji koje su uvelike pridonijele još jednoj u nizu uspješnih suradnji.

Vrijeme blagdana je vrijeme darivanja. Poklonimo vrijeme, osmijeh, lijepu riječ…Nekome će značiti puno a nama je to tek nekoliko minuta izdvojenih u danu.

Sve radionice održane su u skladu s epidemiološkim mjerama.

Projekt sufinancira Osječko – baranjska županija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *