Podrška dostojanstvenom starenju 2022.

Podrška dostojanstvenom starenju 2022., naziv je odobrenog projekta u skrbi za starije osobe Udruge Amadea iz Đakova, a koji sufinancira OBŽ.

U Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, 9. lipnja 2022. god., uručeni su ugovori za financiranje programskih aktivnosti udruga od interesa za opće dobro. Ugovore su korisnicima dodijelile pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ivana Stanić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, turizam i sport Tatjana Roth.

Za udruge je kroz deset programa u proračunu Osječko-baranjske županije osigurano 1,23 milijuna kuna.

Za programe i projekte iz područja skrbi o umirovljenicima i poboljšanje kvalitete života starih osoba dodijeljeno je 15 ugovora vrijednih 65 tisuća kuna, za programe i projekte vezane uz provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma te za programe i projekte civilnih udruga romske manjine iz područja unapređenja položaja djece pripadnika romske nacionalne manjine je putem 9 udruga dodijeljeno 40 tisuća kuna, za programe i projekte u organizaciji stambenih zajednica za mlade javile su se dvije zajednice i ukupno su ostvarile pravo na 50 tisuća kuna, dok su se za programe i projekte socijalnih samoposluga javile četiri humanitarne udruge koje su ostvarile pravo na sufinanciranje u ukupnom iznosu od blizu 100 tisuća kuna. Za programe i projekte iz područja radne okupacije osoba s intelektualnim teškoćama dvjema udrugama dodijeljeno je 30 tisuća kuna, za programe i projekte psihosocijalne podrške obiteljima djece i djeci oboljeloj od malignih bolesti ukupno 50 tisuća kuna, za programe i projekte iz područja socijalne skrbi 200 tisuća kuna te za programe i projekte braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata 400 tisuća kuna. Za programe i projekte iz područja zdravlja i zaštite okoliša ugovore je potpisalo 15 udruga ukupnog iznosa 150 tisuća kuna, a isti je iznos dodijeljen i za programe i projekte iz područja građanskih inicijativa, ljudskih prava i

sloboda.
(preuzeto: https://www.baranjainfo.hr/potpisani-ugovori-s-udrugama-vrijedni-1-23-milijuna-kuna/)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *