Održana završna konferencija projekta “Zaželi-dobro svima”

Danas je u dvorani Florentini održana završna konferencija za projekt „Zaželi – dobro svima“ koji je uspješno provela Udruga Amadea. Na konferenciji su predstavljeni  tijek provedbe i rezultati projekta.

Ciljevi provedbe bili su smanjenje nezaposlenosti na području Đakova i Đakovštine, jačanje položaja nezaposlenih žena na tržištu rada te smanjenje socijalne isključenosti starijih i nemoćnih i sprječavanje njihove prerane institucionalizacije.

Udruga Amadea zaposlila je 10 žena pripadnica ciljane skupine koje su u razdoblju od godinu dana pružile pomoć u kući za ukupno 97 krajnjih korisnika s područja Đakova i Đakovštine.

Djelatnice su pohađale i uspješno završile programe osposobljavanja za zanimanja cvjećar aranžer te uzgajivačica i prerađivačica ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja na Pučkom otvorenom učilištu Ivan.

Naglašavamo važnost ovakvih projekata i inicijativa, koji potiču na razvoj lokalne zajednice, jačaju radni potencijal ranjivih skupina, borbu protiv diskriminacije osoba u nepovoljnom položaju i socijalnog isključivanja starijih i potrebitih.

Od srca se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju i uspješnoj provedbi projekta „Zaželi – dobro svima“. Prije svega hvala partnerima, a zatim kolegama iz drugih udruga koji su nam uvijek bili spremni pomoći.

Izuzetno smo zadovoljni i željno iščekujemo i najavu faze III projekta Zaželi.

Projekt “Zaželi – dobro svima” ostvaruje se u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, u sklopu ESF Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”. Vrijednost projekta je 928.630,00 kn i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đakovo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *