Dan otvorenih vrata 2016.

U ponedjeljak, 23.05.2016. godine već od 9,00 sati Udruga za psiho – socijalne potrebe „Amadea“  otvorila je svoja vrata u sjedištu Udruge, ul. Frankopanska 5c, Đakovo. Na đakovačkom korzu uređen je izlog s Plakatima, fotografijama o radu udruge i prigodnim izlošcima iz kreativne radionice.

Volonteri i djelatnici su u suradnji s Domom zdravlja Đakovo od 09,00 do 17.00 sati na đakovačkom korzu, gdje je postavljen info pult, mjerili šećer u krvi i tlak svojim starijim sugrađanima. Tom prigodom volonteri su upoznavali građane s aktivnostima i programima Udruge Amadea te dijelili letke s informacijama.

U isto vrijeme u Centru Amadea, odvijale su se dvije radionice, „Dovedi svoju baku“ i „Izrada leptira od otpadnog papira“. Posjetioci Centra su imali mogućnost također  izmjeriti tlak i šećer u krvi i sudjelovati u izradi leptira od starog novinskog papira kako bi se zabavili zajedno s djecom i mladima. Upoznali su se s uslugama i aktivnostima koje se svakodnevno provode i nude korisnicima Centra Amadea: dnevni boravak i pomoć u kući za starije, radionice za školsku djecu, zajednica volontera za mlade, organiziranje slobodnog vremena i raznih događanja za sve uzraste kao i mogućnost eko vrtlarenja u povišenim posudama.

Udruga na svoj Dan otvorenih vrata bilježi ukupno 215 organiziranih i individualnih posjeta radionicama. Među njima je bio i 2E1 razred srednje ekonomske škole s prof. Natašom Šantić koji su se upoznali s korisnicima Dnevnog boravka, radionicama, te učili o volontiranju i načinima volontiranja u Udruzi.

Svi posjetioci Centra u međusobnom druženju imali su priliku direktno razgovarati s korisnicima i volonterima i od njih iz prve ruke čuti koliko su zadovoljni uslugama i brizi koja  im se ovdje posvećuje. Atmosfera je bila radosna, opuštena i omogućila je mnogovrsne i korisne kontakte.

TH

8a 3 (2) 3a 3b 3c 3d 4 (2) 4a 4b 4c 4d 4e 4f 5 (2) 5a 6 (2) 6a 6b 7 7a 8