Akcija “Nikolina čizmica”

Danas je u udruzi Amadea započela volonterska akcija “Nikolina čizmica”.

U aktivnosti sudjeluju volonteri i profesorice Ekonomske škole Braća Radić Đakovo koji su se danas družili s našim korisnicima, te pekli medene keksiće u obliku čizmice. Kekse su potom ukrasili šećernom glazurom, a neke smo i probali. Raduje nas svaki susret gdje smo u mogućnosti imati punu kuću smijeha i radosti, i veselimo se ponovnom druženju.

Akcija će trajati do 6. prosinca kada će se povodom blagdana sv. Nikole korisnicima projekta podijeliti poklončići koje su volonteri pripremili, a provodi se u sklopu EU projekta “Jačajući sebe, bolji smo za druge.”


Projekt “Jačajući sebe, bolji smo za druge” ostvaruje se u okviru Poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”, u sklopu ESF operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (398.814,76 kuna) i Državnog proračuna RH (70.379,07 kuna). Ukupna vrijednost projekta je 469.193,83 kuna i traje 18 mjeseci. Partner na projektu je Grad Đakovo. Projekt je usmjeren na pružanje podrške osobama oboljelim od demencije i članovima njihovih obitelji, te svim starijim, osamljenim i socijalno isključenim osobama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *