Novoobnovljenu je zgradu i kapelicu Uzvišenja sv. Križa (u prostorijama Centra) blagoslovio 3. listopada 2010.g. đakovačko-osječki biskup mons. dr. Đuro Hranić.

Centar Amadea u Dnevnome boravku pruža gotovo cjelodnevnu skrb starijim ljudima, a provodi i program za osnovnoškolce. Voditeljica je Centra i istoimene Udruge, iz koje je proizašao, sestra Natalija Fadiga, uz suradnju i podršku desetak stručnih suradnika i volontera. Boravak u ugodnom ambijentu korisnicima kvalitetno  ispunjava  dan, kroz razne aktivnosti i programe.

Udruga je osnovana prvenstveno kako bi odgovorila na psiho-socijalne potrebe cjelokupnoj populaciji: djeci, mladima, obiteljima, starim i bolesnim osobama. Izvaninstitucionalnim nastojanjima želja nam je ispuniti potrebe današnjih ljudi, uključujući preventivnu i edukativnu, integrativnu i terapijsku, socijalnu i duhovnu dimenziju osobe.

Osamljenim osobama treće životne dobi nudimo domaći ugođaj i prostor u kojemu mogu kvalitetno provesti vrijeme, učiniti nešto korisno za sebe i druge, družiti se, a tu je i Eko vrt sa za njih prilagođenim povišenim posudama. U njemu proizvodimo svoje povrće i cvijeće.

Za starije i nemoćne osobe koje ne mogu dolaziti u naš Dnevni boravak od 2013. provodimo program Pomoć u kući koji obuhvaća usluge u domaćinstvu: čišćenje okućnice, pranje i glačanje rublja, odlazak po živežne namirnice, lijekove, u razne ustanove, a najčešća je ipak potreba za druženjem i razgovorom.

Osim umirovljenika, Centar okuplja i najmlađe. Program ”Sunčica” osmišljen je za mališane od prvog do četvrtog razreda i namijenjen u prvom redu djeci čiji roditelji rade, da male školarce ne moraju ostavljati kod kuće same. Ovdje oni uče, pišu zadaću, igraju se, uče svirati, pjevati, glumiti. Vrtlarenjem dolaze u dodir s biljkama, zemljom, razvrstavanjem bio otpada i kompostiranjem, što ne mogu baš svi doma, a posebno zanimanje privlači domaćinstvo; pravimo s njima kolačiće da dođu u doticaj s brašnom, tijestom i kruhom.

Boravak djece i starijih izvrsna je prilika za interakciju mališana s ljudima treće dobi i razvijanje osjećaja socijalne osjetljivosti. Za prijevoz korisnika Dnevnog boravka koristimo kombi sa sedam sjedišta, što nas čini još pristupačnijima i otvorenijima za služenje zajednici.