Izjava o privatnosti

Udruga za psiho-socijalne potrebe „Amadea“, Frankopanska 5c, 31400 Đakovo, OIB 39753103029 (u daljnjem tekstu „Udruga Amadea“, „Udruga“, „mi“, „nas“, itd.) je vlasnik web stranice www.amadea.hr („web stranica“) i kao takvi brinemo o Vašoj privatnosti te privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Stvorili smo ovu Izjavu o privatnosti kako bi Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade osobnih podataka. Molimo Vas da ju pažljivo pročitate kako bi saznali na koji način skupljamo, obrađujemo ili na bilo koji drugi način koristimo Vaše osobne podatke.

Službenik za zaštitu podataka

Udruga ima sjedište u Đakovu, Republika Hrvatska. Kao službenica za zaštitu podataka imenovana je predsjednica Udruge, te Vam navodimo podatke putem kojih nam se možete obratiti u slučaju pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima:

Udruga za psiho-socijalne potrebe „Amadea“
Frankopanska 5c
31400 Đakovo
amadea.dj@gmail.com

Prikupljanje podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo jedino u slučaju kada nam svojevoljno date informacije kao što su Vaše ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji i sl. što bi moglo odati identitet pojedinca. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac za slanje upita.

Upotreba Kolačića

Kolačić je malena tekstualna datoteka koja se pohranjuje na Vašem računalu i ostalim uređajima te sadrži informacije o Vašoj navigaciji na web stranici. Neophodni su kako bi prilagodili i olakšali pregledavanje korisnicima.

Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka

Podatke dobivene o vama koristimo samo u svrhu uspostave primarnog kanala komunikacije s Vama.

Poveznice s trećim stranama

Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

Naša web stranica sadrži linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo na stranicu Udruge „Amadea“. Prilikom posjete drugih web stranica pročitajte njihova pravila privatnosti.

Pristup podacima

Imate pravo zatražiti kopiju Vaših podataka koje pohranjujemo. U tom slučaju obratite nam se na e-mail adresu amadea.dj@gmail.com. Ukoliko smatrate neku od informacija netočnom, istu ćemo ispraviti ili ukloniti. Također možete od nas zatražiti da Vaše osobne podatke izbrišemo.

Prava u svezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.

SLJEDEĆA PRAVA ZAJAMČENA SU GDPR REGULATIVOM:

Pravo na pristup. Pojedinac ima pravo dobiti potvrdu o tome da li se njihovi osobni podaci obrađuju ili ne, i tamo gdje je to slučaj moramo im omogućiti pristup tim podacima.

Pravo na ispravak. Pojedinci imaju pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka i pravo dodavanja osobnih podataka koje će popuniti bilo kakve nepotpune osobne podatke

Pravo na zaborav. U određenim slučajevima, pojedinci imaju pravo zatražiti brisanje njihovih osobnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade. Pojedinci imaju pravo zatražiti ograničenje obrade, primjenjivo na određeno razdoblje i/ili određene situacije.

Pravo na prenosivost. Pojedinci imaju pravo preuzeti u strukturiranom obliku svoje osobne podatke i imaju pravo prenijeti osobne podatke trećoj strani.

Pravo na prigovor. U pojedinim slučajevima, pojedinci imaju pravo prigovora na obrađivanje njihovih osobnih podataka, uključujući i profiliranje. Imaju pravo prigovora na daljnju obradu osobnih podataka u onoj mjeri u kojoj su prikupljeni u svrhu direktnog marketinga.

Pravo da se ne podliježe automatiziranoj obradi osobnih podataka. Pojedinci imaju pravo ne biti podvrgnuti odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi.

Pravo na podnošenje pritužbi. Pojedinci imaju pravo priložiti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

Pravo na naknadu štete. U slučaju kršenja primjenjivih zakona u obradi osobnih podataka pojedinci imaju pravo tražiti odštetu za štetu koju im je takva povreda mogla uzrokovati.

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).