Dani otvorenih vrata Udruge AMADEA

Napisano: 22.05.2019. u 08:07

Deveti put za redom, održani su Dani otvorenih vrata Udruge za psihosocijalne potrebe Amadea, a program se obilježavao kroz dva dana – u petak 17. i subotu 18. svibnja 2019. god.

Program prvog dana obilježavanja održan je u prostoru Udruge, na vanjskoj terasi, a programu su prisustvovali korisnici dnevnog boravka Amadee, korisnici Doma za starije i nemoćne Đakovo, uvijek dobrodošli gosti iz Budrovaca, ali i najmlađi – djeca iz Sunčice, produženog boravka za djecu koji također djeluje u Amadei te učenici OŠ Ivan Goran Kovačić. Program je otvorila voditeljica Udruge, sestra Natalija Fadiga, a nakon uvodne riječi, molitve, nekoliko otpjevanih pjesama i recitacija raspoloženih sudionika, došlo je vrijeme i za najveseliji dio programa – sportove. Tako su se korisnici i gosti zabavljali i nadmetali u bacanju karika – SAR-RING igra, visećoj kuglani, i dr. dok su se najmlađi natjecali u utrkama u vreći i s balonima, košarci i nogometu. Neizostavno je bilo i druženje uz osvježenje i domaće kolače te prijateljski razgovor.

U drugom dijelu programa  volonteri iz  skupine Milosrdni Samarijanac, koja također djeluje pri Amadei, ugostili su korisnike i djelatnike Udruge Neven te upriličili sportsko druženje. Kroz niz sportova: bočanje, pikado i kuglanje, Nevenovci su iskazali svoje vještine i neupitni sportski duh potaknut glasnim navijanjem, a najviše napetosti, emocije i veselja izazvao je, naravno, nogomet u kojem su snage odmjerile mješovite ekipe sastavljene od Nevenovaca, djelatnika i volontera te tako neizvjesnom utakmicom završili prvi dan obilježavanja.

Program je nastavljen dan kasnije, u subotu ujutro, na đakovačkom korzu, gdje su volonteri Udruge, zdravstveni radnici, sugrađanima mjerili tlak i šećer. Odazvalo se 85 starijih osoba.

Mjerenjem tlaka i šećera završeno je još jedno obilježavanje Dana otvorenih vrata, a atmosfera, kvaliteta organizacije i osmjesi na licu prisutnih, pokazali su još jednom zašto je Amadea više puta nagrađena za organizaciju Dana otvorenih vrata, ali i da iduće godine možemo očekivati isto, vjerojatno još i bolje.     Marino Barišić

S5890020 IMG_4482 IMG_4484 IMG_4539 IMG_4564 IMG_4590 IMG_4623 IMG_4629 IMG_4649 IMG_4729 IMG_4774 IMG_6065 IMG_6071 IMG_6079 IMG_6111 S5890016

Podijeli!

    Poveznice