Radionica božićnih ukrasa

Napisano: 08.12.2010. u 16:28

Učenici Srednje strukovne škole Braće Radića iz Đakova, bili su u srijedu prije podne, u posjetu Centru Amadea s Dnevnim boravkom za starije i osamljene sobe. Na poklon su donijeli kolače i cvijeće što je uz srdačan osmjeh i snažan stisak ruke ovih mladih i pametnih srednjoškolaca osobito razveselilo korisnike Centra.

Cilj je ovoga posjeta da se povežu mlađe i starije generacije, što je danas dosta zanemareno, rekla nam je njihova profesorica Spomenka Crnoja, koja predaje ekonomsku grupu predmeta, pojasnivši da su oni učenici 3. razreda ekonomske škole. Za njih je pozitivno da dolaze i surađuju te na taj način razvijaju kreativnost, budući da je to strukovna škola. 

ukrasi2 ukrasi1 ukrasi3 ukrasi4

Nakon što su ugodno popričali i međusobno se upoznali, prihvatili su se posla – izradi božićnih ukrasa. Pokazavši osobit interes za pravljenje zvjezdica od papira i slame, čemu ih je poučila voditeljica Dnevnog boravka, s. Natalija Fadiga, sudjelovali su i u izradi anđela od vate. Tu vještinu, podučila ih je volonterka, g-đa Blaženka Rac, rođ. Verhas. Učenici SSŠ su, zatim, s ponosom pokazali i darovali anđele od komušine, koje su sami osmislili i napravili od tradicionalnog, prirodnog materijala – kukuruzne komušine. Teodor Horvat

Podijeli!

    Poveznice